• 学术搜索
  • 科研智能体
    • Research Labs
    • AI 阅读
    • AI 文库
    • 深度研究
    • 学者亮点
  • 学术资源
    • AI2000
    • 期刊/会议
    • 学者库
    • 学术API
      MCP&Skill
    • 溯源树
    • 数据集
  • 知识沉淀
    • 学术空间
订阅小程序
旧版功能
aminer vip
开通会员低至0.73元/天
一次搞定AI科研
立即登录
  • English
  • 联系方式
    Mammalian Species

    Mammalian Species

    JournalISSN 0076-3519eISSN 1545-1410

    年发文量

    研究主题

    论文(1012)

    排序
    1Pudella Mephistophiles (artiodactyla: Cervidae)
    Javier Barrio

    Pudella mephistophiles (de Winton, 1896), Ecuadorian Páramo Pudu, is 1 of 2 species in the genus Pudella. It is a very small, sexually dimorphic deer with a characteristic dark brown face. It is solitary, largely living at high altitudes in the Páramo, near humid montane forests of the northern Andes, in Colombia, Ecuador, and Peru. Until recently, P. mephistophiles was affected by hunting, and currently by habitat loss mainly because of agriculture. It is infrequently observed or captured and considered “Data Deficient” (DD) by the International Union for Conservation of Nature.

    2025
    引用
    AI阅读
    加入学术空间
    2Sigmodon Hispidus (rodentia: Cricetidae)
    Robert K Rose

    Sigmodon hispidus Say and Ord, 1825, the Hispid Cotton Rat, is a sigmodontine rodent with small ears, black eyes and feet, dense brownish-black pelage with bands of yellow just below the black tips, gray hairs on the ventrum, and a tail about 40% of total length. This account is an update of Mammalian Species 158 on the subject species by Guy N. Cameron and Stephen R. Spencer (1981), incorporating more than 160 new references, most since 1981. Sigmodon hispidus, 1 of 4 species in this Neotropical genus in the United States, has an expanding distribution, especially in the central states, and populations in 3 locations in northern Mexico. Sigmodon hispidus is classified as “Least Concern” (LC) on the International Union for Conservation of Nature Red List.

    2025
    引用
    AI阅读
    加入学术空间
    3Tylomys Nudicaudus (rodentia: Cricetidae)
    Alina Gabriela Monroy-Gamboa,Sergio Ticul Álvarez-Castañeda,Ana Lilia Trujano-Álvarez

    Abstract Tylomys nudicaudus Peters, 1866, is a large cricetid commonly called Peter’s Climbing Rat. It can be distinguished from other members of Tylomys by its reddish-brown to light brown dorsal pelage, which becomes more intense on the flanks, whitish or pale reddish-yellow ventral pelage, and large, dark, naked ears. The tail length is almost as long as head–body length, naked, and shiny with large scales forming wide rings along the dark, proximal two-thirds; the distal portion of the tail is white. It is a nocturnal and crepuscular arboreal species that inhabits deciduous and evergreen tropical forests in México, Belize, Guatemala, Honduras, El Salvador, and Nicaragua. Globally, it is listed as “Least Concern” by the International Union for Conservation of Nature.

    2024
    引用
    AI阅读
    加入学术空间
    4Otocolobus Manul (carnivora: Felidae)
    Paula Noonan, Zoe Baker,Virginia Hayssen

    Otocolobus manul (Pallas, 1776) is a small, solitary, terrestrial felid commonly called the Manul and is the sole species of its genus. It occurs in Afghanistan, Armenia, Bhutan, China, India, the Islamic Republic of Iran, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Mongolia, Nepal, Pakistan, the Russian Federation, and Turkmenistan. Otocolobus manul might still occur in Tajikistan and Uzbekistan but might be extinct in Azerbaijan. As assessed in 2020, O. manul is listed as “Least Concern” (LC) on the International Union for Conservation of Nature and Natural Resources Red List of Threatened Species, with an estimate of 58,000 adults, although the population might be decreasing.

    2024
    引用
    AI阅读
    加入学术空间
    5Callicebus Oenanthe (primates: Pitheciidae)
    Sam Shanee, Brooke C Aldrich,Victor Pacheco,José E Serrano-Villavicencio

    Abstract Callicebus oenanthe Thomas, 1924, commonly known as the San Martín Titi Monkey, is endemic to the northern portion of the department of San Martin, in the Alto Mayo and Huallaga river valleys. It lives in family groups, consisting of a monogamous pair and their offspring. It occurs at elevations between 200 and 1,000 m. Callicebus oenanthe feeds primarily on fruit, but includes other foods like leaves, flowers, and invertebrates in its diet. Although locally common, the species is listed as “Critically Endangered” (CR) both by the International Union for Conservation of Nature and under Peruvian legislation.

    2024引用:1
    引用
    AI阅读
    加入学术空间
    立即登录,查看全部 1012 篇论文

    高被引作者

    作者引用发文
    Serge Larivière97826
    Virginia Hayssen65821
    Dm Leslie47716
    Robert S. Hoffmann43914
    John Koprowski43721
    Don E. Wilson37021
    Thomas Allen Jefferson (Thomas A. Jefferson)3588
    Robert Malcolm R. Barclay (Robert M. R. Barclay)3496
    B. J. Verts31820
    Colin Groves27510

    高产作者

    作者引用发文
    Troy L. Best13631
    Serge Larivière97826
    John Koprowski43721
    Virginia Hayssen65821
    Don E. Wilson37021
    B. J. Verts31820
    Sergio Ticul Álvarez-Castañeda6919
    Dm Leslie47716
    Leslie N. Carraway18315
    Robert S. Hoffmann43914

    相关期刊

    Mammalia
    Journal of herpetology
    Journal of Ornithology
    Hystrix
    Mammalian Biology
    Acta Chiropterologica
    Mammal Research
    Therya
    Mammal Study
    Bulletin of the British Ornithologists' Club